Yasal Uyarı: Bu Internet sitesi tıbbi bir lawnım veya tıbbi değildir alet. Bir sağlık sorunu durumunda, doktor.
Herhangi bir hamilelik testinin sonucu pozitif olabilir, ancak dış gebelik normal bir şekilde devam edemez.
Anasayfa Bebeğim Dış gebelik nedir, neden olur? Dış gebelik belirtileri neler? Dış gebelik hakkında 10 soru cevap
Hamilelikte risk taşıyan bir durum olan dış gebelik, anne ve baba adaylarını üzen durumlardan biridir. Hamilelik testinde olumlu çıksa dahi ilk üç ayda bebeği ve anneyi kaybetme durumunun olduğu dış gebelikte bilinmesi gerekenleri sizler için araştırdık.
Dış gebelik pelvik muayene sırasında belirlenen sorunlar sırasında oluşan şüphe ile kan testi ve ultrason sonuçlarında anlaşılır. Bu bağlamda tek başına pelvik muayene dış gebeliği belirlemeye yardımcı olmaz.
Tüp bebek tedavi süreci ve tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak Online sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Chlamydia trachomatis, fallop tüplerinin tıkanmasına veya tıkanmasına neden olan çAlright yaygın bir enfeksiyondur. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar da döllenmiş yumurtanın taşınmasının bozulmasıyla doğrudan ilişkilidir.
Eğer önceki gebelikten kalan hcg değeri tekrar yükseldiyse bu durumda genellikle tekrar mtx gibi ilaçlar kullanmak gerekebilir. Bu konuda en doğru bilgiyi muayenenizi ve takibinizi Ayrıntılar Burada yapan doktorunuz verecektir.
Bültenler ve ticari iletilerden haberdar olmak için Rıza Metni kapsamında elektronik ileti almak istiyorum.
Oluşan kanamanın bir an önce kontrol altına alınması gerekmekte olup, hasar gören fallop tüplerinin ise ya hepsi ya da bir kısmı ameliyat ile alınmak zorunda kalınır. Yapılan cerrahi girişimler açık ya da kapalı tekniklerle gerçekleşebilir.
Bunun yanında kahverengi veya kırmızı renkte olabilen vajinadan hafif lekelenme veya ağır kanama başka dış gebelik semptomudur. Nadir durumlarda, dış gebelik diyaframın tahriş olması nedeniyle omuz ağrısına neden olur.
Çünkü dış gebelik normal bir gebelik değildir. Genellikle dış gebelik yaşayanlar farklı komplikasyonlar nedeniyle hayati risk altındadır. Bu doğrultuda sağlıklı bir hamilelik geçirmek isteyen her kadının dış gebelik hakkında belirli bilgilere sahip olması gerekir.
Dış gebelik, bir kadının gebe kaldıktan sonra, üreme sistemi dışındaki bir bölgede gebeliğin devam etmesidir. Bu durum, normal bir gebelikte olduğu gibi ilerlemez ve anne adayını ciddi risklerle karşı karşıya bırakabilir.
Dış gebelik tıptaki advertisementı ile ektopik gebelik olarak da adlandırılmaktadır. Aynı zamanda tubal gebelik, kornual gebelik, intersiyel gebelik, gizli gebelik gibi isimleri ve farklı türleri de bilinmektedir.